Јутарња рутина – за свјеснији почетак дана

“По јутру се дан познаје.” стара народна изрека

Данас сам инспирисана да вас кроз лично искуство позовем на јутарњу праксу, која ће вам обојити дан неким унутрашњим бојама – бојама душе. Да ли сте се некад запитали какве су ваше унутрашње боје, потребе, истниске намјере и циљеви из срца?

Јутарњу јога праксу сам увела онако свјесно и редовно у свој живот прије неких 5 година, отприлике. Јогу сам вјежбала и прије тога, скоро 10ак година, али сам је радила углавном у неким послијеподневним часовима, јер ми је тада тјело па и ум било спремније физички, за ту врсту активности. И тада сам јогу користила да би себи олакшала тај дан, да би мало олакшала тегобе које имам у тијелу. Јер послије истезања и јога праксе (која тада није била толико свјесна као сада, више је била механичка), било ми је лакше да будем у свом тијелу.

А сад да се вратим на увођење јутарње јога праксе. У почетку, увођење те рутине, било је по мало напорно, и физички и ментално. Натјераш се да устанеш мало раније, па су ти некако кости тешке, не иде баш све лагано, а богами, ни ум баш не сарађује, он већ жури у неке активности, шта би требало да иде ради…. Па тако из дана у дан, устајеш и тјераш се, и мало по мало улазиш више у себе и почињеш, чак и да уживаш у тој јутарњој пракси. Онда полако почињеш да чујеш и оне унутрашње потребе тијела, ума и душе, па некад та пракса траје и по сат и више времена, јер те позива да врло лагано покренеш читаво тијело… А некад, останеш само мирно да лажиш пола сата, па чак мало и дремнеш уз пут, и скинеш неки терет са душе, кренеш дан из мирнијег (не тако ужурбаног) ума. 

Која је тајна за започињање јутарње рутине? Рекла бих да је за почетак потребна свјесна намјера, да своја јутра започињеш свјесније, и да имаш потребу да се спустиш мало унутар себе и осјетиш које су твоје стварне потребе за тај дан. Затим је потребно да пронађеш неку праксу која ће да ради за тебе, тј. у теби. И онда је потребна истрајност, у реду је да у почетку буде и мало механички, јер ћеш из те динамике полако проналазити пут до своје сржи, свог извора, свог унутрашњег бића; које је можда у овом тренутку сувише усмејерено на све оно што се дешава споља. Па ти може бити лакше да прочиташ неке вјести на телефону, прије него се спустиш у своје нутрине. 

Каква је моја јутарња рутина тренутно? Послије више од 5 година, покушавања, па истрајавања, научила сам своје тијело, ум и дух да ми је довољно 10-15 минута за неку јутарњу праксу, у којој ћу свјесно дисати, урадити неколико једноставних положаја из јоге, чи гонга, или из праксе берегиња, осјетити себе и своје унутрашње потребе за тај дан, па и седмицу; и поставити неку свјесну једноставну намјеру или пак неку општу (да желим да пронађем више слободе, природног тока и љубави за себе и своју породицу). Након тога, ако имам довољно времена, следи читање уз неки топли напитак, које ме мотивише, напуни и инспирише за све што желим да ти пренесем, из области јоге, свјеснијег живљења, свјеснијег родитељства личним примјером и искуством. 

Оно што је такође чињеница, да у садашњем тренутку,  по некад свјесно прескочим своју јутарњу рутину, јер ми треба више сна и одмора, а некад ти мајчинство не дозволи да кренеш дан из те неке јутарње рутине. И кроз вријеме сам научила да је то живот, и да приватиш и проналазиш и оне мање и једноставније ритуале за свјеснији почетак дана. Ако некад нема прилике за јутарњу рутину спуштања у тијело, и топао туж који ћеш свјесно пустити да ти пада преко коже, у којем ћеш уживати свјесно, послужиће за добар почетак дана. На теби је да креираш оно што теби служи у датом тренутку, и уреду је да се то мјења и прилагођава кроз вријеме у складу са обавезама и тренутном животном фазом. 

Свјесна сам да не могу да креирам твоју јутарњу рутину или праксу, јер само ти то можеш да урадиш. Али могу да те инспиришем, да је пронађеш и будеш истрајна да је уобличиш у складу са твојим потребама. 

На том путу инспирације, остављам ти један видео који траје 25 минута и који ти може помоћи да мало ослушнеш себе изнутра и кренеш свјесније у данашњи дан. Такође, те позивам да ми пишеш на маил zelenival8@gmail.com, уколико желиш да се придружиш на часове јоге у покрету који се одржавају уживо у Бања Луци сриједом од 18h или да нам се придружиш на јога радионицама које се одржавају сваке друге суботе у 9h. А од септембра нас очекујем онлајн програм “Поља Свјесности”, кроз који би вољела да заједно учимо свјесније живљење и постављање свјеснијих намјера за дане, мјесеце, године…. 

Јутарња јога пракса за свјеснији почетак дана:

 

#zelenival8 #poljasvjesnosti #jogaupokretu 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Уземљење – повратак Мајци Земљи

Некад су наши преци, живјели потпуно зависно од Земље. Могли су да поједу само оно што им да Мајка Земља, или што су уловили, што је опет у врло директном контакту са Земљом. Стога су били врло захвални за све усјеве које им је Бог подарио, а и за кишу коју је послао, да би ти усјеви расли и зрели. Дакле, били су у директном контакту са Земљом. Ниси имали оволико могућности и знања колико ми данас имамо, али су имали нешто друго, што смо ми заборавили. Имали су једноставност и захвалност за живота. Кад о овом пишем, јасно могу да доживим моју покојну баку, која ми је управо из те једноставности и присутности, дала највише посвећености, тренутака игре, али и радова у башти и око куће. И кад о овом пишем, заправо, осјећам да најјасније ту могу да осјетим неку моју срж, коју сам добила кроз одрастање. Зашто ово све сада пишем?

Јер желим да нас подсјетим на ту једноставност и пуноћу живота, када радимо једноставне ствари и уживамо у њима. Дакле, уземљени смо у нашем тијелу, овдје и сада. Потпуно ми је јасно да су они тада имали једну улогу у еволуцији, а ми имамо сасвим другу у ово вријеме, кад су нам доступне све информације и најновијим (са)знања из цијелог свијета. Заправо, кроз ово писање, желим да нас подсјетим да не заборавимо ту везу са Земљом, коју су нам преци оставили у наслеђе, јер ће нам кроз ту везу и садашња знања бити више од користи.

Ово претходно  је било писање онако из срца, а сад желим да напишем још пар реченица о уземљењу из литературе и знања која сам стицала кроз бављење јогом и читањем литературе из јоге. 

 „Kад смо уземљени лакше се доносе одлуке, бриге за будућност се лакше превазилазе, уживање у садашњем тренутку је потпуније. Уземљење није пресудно за високе нивое свијести, али га унапређује и укоријењује.“ Без уземљења смо нестабилни, губимо средиште и ослонац, заносимо се и губимо у свијету маште.  Такође, без уземљења, пажња нам лута од садашњег тренутка, дјелује као да нисмо сасвим ту; и губимо способност да задржимо и чувамо, оно што већ имамо. Тј. не умијемо да будемо захвали за оно што је већ ту, него нам увијек треба оно нешто тамо што ће тек доћи да би били срећни. Да ли је то баш тако? Одговорите сами. 

Kорен, гдје се крије наша веза са Земљом, нам је састављен од утробе, инстиктивних осјећања и у одређеној мјери похрањује нашу прошлост, наше гене, наше наслеђе, и наше претке, коју су оставили траг у сваком од нас.

Шта нас све уземљује?

 Мене лично и ово писање уземљује, јер ми је жеља да га напишем онако из будне свијести и из тијела, из осјећаја, а не само механички. Kување, спремање хране  и сав рад по кући и око куће,  нас такође уземљује, ако га не одрађујемо, већ га радимо са задовољством. Такође, одмор је један врло битан фактор уземљења, затим трчање, скакање горе доле, трупкање ногама, масажа стопала и цијелог тијела.  Боравак у природи и директни контакт стопала и Земље су најбржи и најприроднијих механизам уземљења. Унос чврсте материја (хране) у тијело нас, такође уземљује. Што не значи, да треба само кроз храну да се уземљујемо. Јер некад заправо једемо неумјерено, јер немамо довољно “”Земље у тијелу.  У основи, сваки посао или хоби,  који радимо свјесно и пристуно нас уземљује. 

А да све ово не буде само празна прича, ја вас кроз следећи видео позивам на уземљење кроз јога праксу:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мајчинство – полигон за Љубав

,Прије мајчинства знала сам колико је битно да жена има вријеме за себе. Уласком у мајчинство, сазнала сам да је и даље жена потребна себи, али је исто толико, и више у првим годинама потребна дјетету. Потребно је пронаћи добар баланс између тих потреба и унијети још више свјесности и присутности у свој живот, јер сад постајеш одговоран и за то како се ти осјећаш и како се дијете осјећа. И природа се о свему постарала. Као што је природа дала снагу и љубав мајци да куца са два срца кроз 9 мјесеци, исто тако се постарала да јој да надљудску снагу кроз мајчинство. И искрено то мислим, јер моји капацитети у току мајчинства су порасли јако. Све оне ствари које су ми биле скоро незамисливе, за које сам мислила да немам снагу, кроз мајчинство су добијале крила. Наравно, да је било оних тешких тренутака, кад дјете плаче;  ти га носиш и не знаш шта ћеш од себе, јер ништа не успјева. Кроз те тренутке, ако допустиш себи да уђеш дубље у њих, ти постајеш ближа један корак и себи и дјетету. Кад би ја допустила себи да се исплачем од силине те емоције, и дјете би се врло брзо умирило. Оно што хоћу да кажем, кроз ту моју искрену предају дјетету и његовим потребама, и ја сам ушла у оне дубоке личне дјечије ране, али се и вратила и у љепоту свог дјетињства. 

Оно што ми је било истински битно кроз све те тренутке јесте да чујем дјете у сваком тренутку, и да разумијем да је његова природна потреба и право да ме треба јако пуно у првој години живота и још годину двије послије, али за нијансу мање. И ту сам осјетила искрено из душе, да би вољела да су моји родитељи имали више капацитета и осјећаја за моје истинске потребе, за моја осјећања и дјечији свијет и дјечије проблеме. Дјечији проблеми су другачији од оних који имају одрасли, али нису ништа мање важни. 

Захвална сам Богу и животу на искуству мајчинства и уживању у једноставним стварима, које ми је оно донијело, као и још једном јаснијем и свијеснијем сагледавању живота.

Зашто ово све пишем овдје и сада? Зато што ја сад послије мајчинства имам потребу да све оно што сам радила до сада подигнем на један виши степен свјесности и приступачности, да представим себе још искреније и аутентичније. Искрено се надам да ћу успјети. А успјех ми је ако сам инспирисала једну или двије жене на путу, да живе искреније и чистије себе, и са мајчинством и без њега. 

P.S. План ми је био да пишем, о природној козметици ЛеТа, и јесам један део, али прије него што та прича о природној козметици оде у етар, ова о мајчинству је хтјела да се исприча прва, као преломна тачка мог даљег пословања и живота. И овдје бих још додала, да сам овдје подјелила искрено своје унутрашње увиде и искуство, без жеље да неком “солим памет”. Ето толико од мене по овом јављању, ја сам испунила своју потребу, кад сам ово подјелила и могу сада да наставим даље са бизнис моделима и плановима, првим производима и неким новим јога часовима. 

С љубављу, 

Марија 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Природа вјечна инспирација

Природа је ту да ме инспирише.

А њен цвијет љепотом да мирише.

Плодови Земље су храна и лијек,

Непресушни извор енергије за 21. вијек.

Кад станем босом ногом на тло,

Осјетим љубав кроз земаљско дно.

Душе на земљи пролазе,

Тијело остављају Земљи, кад одлазе.

Небо и звјезде, подсјете ме гдје је дом,

И онда обгрлим срцем земаљски свод.

Бог се побринуо да се природа обнавља,

И да мајка потомке рађа.

Све је тако савршено у твојој творевини, Боже,

Да само треба да је његујемо,  кад си нам дао да може.

И зато човјече, пробуди Божију природу свога срца,

И дозволи да свака биљка и животиња природним ритмом куца.

Допустимо Земљи да слободно дише,

И човјеку да га природа инспирише,

За живот у Слободи и Слози,

Боже нам помози.

 

Стих записа Марија, а фотографију Бусије услика Милица. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Писмо планети Земљи

 “Чувајмо Земљу и природу на њој, јер их нисмо наследили од својих дедова и очева, него смо их позајмили од својих потомака. Поглавица Бик Који Седи”

На данашњи дан Планете Земље, ја желим да напишем једно писмо Нашој Вољеној Планети.

Драга Плането Земљо,

ти си наше једино станиште, и хвала ти за сва дивна мора, ријеке, језера, шуме, ливаде, пашњаке, њиве, планине, плодне равнице, брда, долине, плаво небо, сунце и звијезде; за ваздух који удишемо и за цјелокупни живот који живимо. Заборавимо, често, колико си дивна и дарежљива, колико природних пупољака и плодова нам дарујеш сваке године, а ми увијек незахвални и незадовољни, све то заборављамо, и трујемо твоју утробу, гомилама и гомилама отпадa, нафте, пластике, кеса, и са чим не још, не смијем све ни да набројим. И ето, ти опет сијаш, и грејеш нас, и твој цвијеће и даље мирише, онима који желе да те чују и осјете. 

У име свих Земљана, кажем ти, опрости нам, не знамо шта радимо. И ево ја и даље вјерујем, Драга Дивна Плането, да се будимо и да желимо да те његујемо и додирујемо, желимо да те сачувамо и очистимо за нашу дјецу и њихову дјецу и дјецу њихове дјеце. Сви су они твоји будући становници и немамо право да те толико трујемо. Опрости нам још једном и прими захвалност и љубав, за све деценије и вјекове које нас стрпљиво чуваш и чекаш, да се пробудимо и схватимо колико је лијепо и сигурно у твоме загрљају, колико је лијепо јести твоје плодове, који расту из тебе, а не оне индистријске и пластичне, само лијепо  упаковане, у неке најлоне и кутије, које ћемо већ следећи трен бацити. Хвала ти за толике изворе питке и живе воде, који ме уздрављују и оживљују. Хвала ти, хвала ти, хвала ти … 

И ево на крају, ја ти обећавам да ћу да носим један цегер умјесто много кеса, и да купујем и узгајам твоје плодове, и нећу да гомилам беспотребни отпад, који трује тебе Лијепа Плането, али и све нас, твоје становнике. 

Само ЗаЈедно и свјесно можемо да учинимо овај свијет и ову планету још једним љепшим мјестом за живот усклађен са природом и њезиним законима који су вјечни. 

Хвала ти Плането Земљо. Волим те. 

Записа једна Марија, у име свих нас …

22.04.2021.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Мислим, дакле постојим”

У данашње вријеме, кад је информација доступна, и не само доступна, већ смо преплављени са много различитих, често контрадикторних информација, вјерујем да нам је главна обавeза према Богу и себи, да коначно почнемо мислити својом главом и осјећати својим срцем, и да измиримо у себи главу (ум) и срце (осјећаје), како би научили да слушамо онај ИЗВОРНИ, ИСКОНСКИ И ПРИРОДНИ ОСЈЕЋАЈ који извире у сваком од нас. И тај осјећај, кад га спознамо и почнемо да му вјерујемо, омогућава нам да истински мислимо својом главом, и да не будемо манипулисани ни са медијима, ни са интернетом. Бићемо у стању да врло брзо и лако препознамо, да ли нека информација вибрира ка истини, или је то још један манипулативни корак, оних који би да владају човјековим мислима.

Зашто ово пишем? Јер свако за себе најбоље зна истину, и има право по свом рођењу на слободу избора. Ако му је Бог дао, вјерјем да ни један човјек на планети не може да је узме, ако му то не дозволимо. Ово вријеме у којем живимо је врло изазовно, и учи нас многим лекцијама, али рекла бих да је прва и основна да се вратимо себи, свом природном биоритму, своме срцу и да вјерујемо сами себи. Понављам, свако за себе најбоље зна истину! Јер нико други није ходио твојим ципелама, није носио твоја увјерења, имао твоју породичну карму и слично.

Могу рећи, из мог искуства, да ми је Бог дао (и незмјерно сам му захвална на томе), да одрастам кроз природну храну, природу и слободу, бар у првим годинама свога живота. И то ми помаже, да пратим тај природни биоритам и да сам врло свијесна, да ми није једна вакцина и ни један фармацеутски лијек не могу дати оно што ми може дати „Мајка Природа“, природна храна и лијекови;  ако живим усклађено са њом и ако је поштујем. Свакако да сам кроз живот уложила пуно труда, да би то освјестила, да би се одрекла хране, коју је моје тјело препознало да му не прија (и никад нећу рећи да та иста хране која не прија мом тијелу, не прија и неком другом човјеку). Напротив, поента је да свако за себе то препозна, шта је то што му прија и шта му не прија. Исто тако, ако ми неко понуди 5 вакцина, ја треба, као свјесно биће да донесем одлуку усклађену са самим собом, а не да урадим нешто што ми је неко други тако рекао или (не дај Боже) наметнуо.

Да не дужим, више на ову тему, мислим да је поента већ ту. Буди свој, буди усклађен са собом и својим бићем, сјети се да ти ниси само пролазно тијело, већ да имаш и душу, која вибрира много шире, свјесније и дубље од твог тијела. Драги човјече, врати се себи и природи, шта год у том тренутку то значило за тебе. А дефинитвно, мораш од нечег кренути, па крени од себе, и сагледавања гдје си, како се осјећаш, да ли си уморан и лијен да мислиш својом главом, па ти је лакше да неко други доноси одлуке умјесто тебе и да онда можеш тог неког другог окривити за свој живот. И почни са малим ситним корацима, на том путу, усклађивања са собом и природом. Пронађи тренутке за себе, тренутке за тишину ума, за вјежбање које прија твом тијелу, шетање у природи, и научи да мислиш и осјећај својом главом и својим срцем.

Хвала што сте одвојили вријеме за читање овог текста, искрено се надам да вас је бар за „мрвицу“ инспирисао да мало размислите о свом животу и да га унапредите, како ви најбоље знате и умијете. За случај, да се било ко осјетио прозваним кроз читање, није ми циљ било да никог лично прозовем, већ само да постакнем на мишљење „својом главом“ и осјећање „својим срцем”.

Насловна фотографија текста: Милица Вракела

Текст: Марија Вракела

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Писмо Богу за 35-и рођендан

Драги Боже,

желим да ти се захвалим на једном (не)обичном животу који си ми подарио, и на свим искуствима којим си ми приредио кроз вријеме.

Хвала ти за све љубави и заљубљености, велике и мале, кроз које сам могла да учим о једности и љубави, о разумјевању и поштовању. Хвала за све пријатеље оне из породилишта, из дворишта, из села, кроз основну и средњу школу, кроз други и трећи град, сви сте ви један део мене исклесали кроз вријеме и (не)вријеме. Хвала за родитеље, баш такви какви су, играли су улогу и дали најбоље што су имали из срца и душе, и плакали и бринули се и нису ме некад разумјели, а некад су ме опет разумјели;  нису увијек били поносни, а некад су били врло поносни; али увијек ту да помогну и дају баш све што имају.  Хвала за два анђела која си ми дао у породици jедног Марка и jедну Милицу, у исто вријеме и на истом мјесту и суза и радост су кроз све тренутке мога живота. Хвала ти што си ми кроз Марка довео у живот и Александру и Вука.  Хвала ти за овог човјека, који је поред мене сада и већ дуго, од 17 године, с којим заједно растем, који је разумио моју лутајућу личност и сачекао ме у својој љубави и једноставности да градимо дом у љубави и узајамној подршци кроз сву нашу сличност и различитост. Хвала ти за оне посебне људе у животу сваког дјетета, деке и баке. Извињавам се осталима, али морам да издвојим једног Анђела у мом дјечијем свијету, званог бака Мара, мог најбољег друга за игру, моје раме за плакање и моје груди за успављивање. Отишла је кад сам имала 16 година и тад сам први пут осјетила, како је то кад оде један дио тебе. Не могу у овом тренутку да набројим све људе који су ми дотакли срце и ту остали вјечно (јер никад не би завршила ово писмо), али им шаљем љубав и захвалност за све оно што смо подјелили и што ћемо тек подјелити.

Хвала ти за тај мали град и његово село у којем сам се родила, и доживјела оно најљепше што може да доживи једно дијете чисту и неспутану радост и слободу. Хвала ти и за друга два града, које си ми подарио да буду дио мога пута и живота и све људе које сам ту, и још даље, срела и срећем. И чувај их, све, драги Боже.

Хвала ти што ми дозволиш да те с времена на вријеме чујем, хвала ти што ми отвориш срца и хвала ти што га затвориш, кад нисам спремна да дјелујем кроз твоју Љубав, хвала ти што си увијек ту, увијек ћеш бити и увијек си био, дио мене и дио сваког човјека, којег сам срела и којег нисам срела и којег ћу тек срести.

Марија Вракела

Бања Лука, 21.02.2021.

У 35-ој години сам дочекала да су ми се поклопили бројеви у години и датуму рођења. Хвала ти још једном за године и вријеме, за дане и сате, хвала ти што и у времену пишеш вјечност постојања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Зелени вал – повратак човјека себи и природи

Зелени вал је сваки искрени осмјех,  ријеч и стих из срца. Зелени вал је духовна ријека повратка човјека вибрацији срца. Зелени вал је свака биљка из пупољка. Зелени вал си ти, и Зелени вал сам ја. 

Зелени вал је сјеме које скида бреме, зато посади сјеме Љубави у срцу и дозволи да изникне велико стабилно дрво, које ће писати љубавне ноте, које ће истопити сваки страх на вјетру. 

Зелени вал је повратак човјека себи и природи. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Да ли можемо да смањимо отпад?

Ово је глас једног обичног грађанина, који ето по мало размишља и о свету око себе, и где тај свет иде и да ли ће стићи негде или нигде. Ово је глас човека који се труди да размишља у складу са природом. То је глас Зеленог вала и сваког човека који жели да живи у једноставности истинског живота и склада са природом. И тај глас се буни на неке ствари које гледа око себе. 

А једна од тих ствари јесте друштво тренутно, које немилице гомила отпад, без имало свести о загађивању свог станишта. Чујем у наредних 7 дана, угоститељство у  Републици Српкој мора да користи пластичну (или у мало блажој варијанти картонску за поједине ствари) амбалажу и за храну и за пиће. И наравно, то све иде у отпад, не у рециклажу. Не могу ни да замислим која је то количина отпада у сваком кафићу и ресторану, само за 7 дана. Да ли је то збиља потребно? Да ли размишљамо да генерације и генерације после нас треба да “здраво” живе на овој истој планети? 

Има примера на које се можемо угледати. Ето, нама суседна Хрватска плаћа за сваку враћену пластичну флашу (симболичан износ) и рециклира их. Много даље отишла је Словенија, која има “реалне” амбиције да кроз коју годину, постане држава без отпада. Ето једноставно, неке ствари можемо само да препишемо од земаља које то раде успешније. 

Као обичан грађанин, могу само да кажем своје мишљење на тренутну ситуација. А као појединац, свако од нас може да да свој допринос у смањењу отпада. Можемо да минимализујемо потрошњу пластичне амбалаже и кеса, тако што ћемо да носимо цегере и купујемо ствари на мерење које пакујемо у повратну амбалажу.  Они који сеју баште могу да компостирају органски отпад од хране, за природно гнојиво. И ви као савесни појединац ћете сигурно, додати још неке ствари које можете да урадите у свом домаћинству како бисте смањили отпад. 

А Зелени вал, кроз своју скромну производњу финализира производе, коначно, у повратној амбалажи. И купац ће приликом повратка амбалаже, коју је већ користио, добити попуст на следећу куповину. 

Као што рекох, ово је глас само једног обичног грађанина, који има визију једног лепшег и складнијег света и верује у сваког човека ове планете, да ће кад тад да препозна праве вредности, да живи у складу са природом, да цени и поштује сваког појединца и слободу његовог мишљења и израза, јер свако од нас има право да мисли својом главом и осећа својим срцем. 

                                                            Мисао једне Марије…   

                                   Фото: Милица Вракела

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Зелени вал у Крајишкој кући

Задовољство ми је да напишем и објавим да је данас 22.04.2020. у 12:00 свечано отворена Крајишка кућа у Бања Луци, на дан града. У “срцу” Бања Луке, одмах уз Градску тржницу, реновиран и модернизован је објекат који носи назив “Крајишка кућа”. Мјесто за куповину квалитетног домаћег производа.

Посебно задовољство ми је што су производи Зеленог вала постали дио приче која има будућност, јер подржава и његује продају домаћих призвода. У новом руху на пулту и полицама Крајишке куће, пронаћи ћете и дио асортимана наших призвода. И коначно! У повратној амбалажи, јер се учимо еколошкој освјештености и “смањењу отпада”.

#купујмодомаће

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *