Joga boravišni vikend “U krugu Ljubavi”

Misija ovog boravišnog vikenda, jeste boravak u prirodi i srcu, kroz praksu joge i meditacije, povjerenje, razgovor i zajedništvo. Moto “Zelenog vala”, brenda koji sam pokrenula prije 8 godina, kaže “Povratak čovjeka sebi i prirodi”. E baš na to se odnosi ovaj poziv, da povratimo jednostavnost života i povjerenje u onaj unutrašnji glas srca i duše, koji nam uvijek šapuće, kroz intuiciju, ono što je najbolje za nas. Ali, smo se nažalost, u prevelikoj žurbi, u previše umnih aktivnosti, otuđili od tog izvora u nama. Zato želim, da vas i nas kroz ovo kratko “povlačenje”, “vratim sebi”. 

Boravišni vikend je osmišljen tako da kroz boravak u prirodi, odvojeno od grada i svakodnevnice, radimo praksu joge (kroz lagane pokrete), meditacije i kontemplacije, kako bismo dotakli svoje biće na svim nivoima i kroz tijelo, kroz dušu i kroz emociju, osjećanja i intuiciju. Joga nas uči cjelovitosti. Ono što mogu da obećam, da ćete samo kroz ta dva dana da se vratite, relaksirani, odmorni i rasterećeni mnogih viškova, koje naše tjelo i duh nakupi, tokom godina života u gradu, gradskoj vrevi i  svakondnevnici. Vratićete se bliži sebi, a potrudiću se i da budete, poslije ovog vikenda, bar malo “zaraženi” sa radom na sebi.

A sada malo detalja o samom planu i programu ovog boravišnog vikenda “Joge u pokretu”. 

Okupljamo se u  petak  (20.08.)  u 19:00h, na jednom divnom imanju i voćnjaku, koji nam pruža udoban smještaj u etno kućicama, prostor za vježbanje, unutra i vani. I nastavljamo da plovimo kroz jogu i meditaciju, kroz subotu (21.08.)  i nedelju (22.08.).  U petak imamo lagani čas dobrodošlice, kojim ćemo razmrdati i pokrenuti čitavo tijelo, na fizičkom i energetskom nivou, i završiti ga  sa joga nidrom, koja će nas uvesti i pripremiti za “radni vikend”. Radimo jogu ujutro i uveče, raznovrsno i dubuko, a tokom dana, odvojićemo dva sata za predavanja na temu psihologije čakri i rada sa čakrama. Rad sa čakrama, takođe ćemo završiti, sa meditacijom i  joga nidrom, kroz koju plovimo unutrašnjim svijetom naših 7 energetskih centara (čakri).   Ostalo vrijeme je slobodno. A možete da ga provedete u čitanju, tihovanju, šetnji ili vožnji bicikla po prirodi;  za one aktivnije, tu su i tereni za odbojku i košarku,  te bazen za osvježenje. 

U sklopu aranžmana obezbjeđena su dva prenoćišta u etno kućicama, sa kupatilom, koje su potpuno opremljene za udobno stanovanje. Imamo unutrašnju i vanjsku kuhinju, koju svi zajedno koristimo za spremanje obroka. Hranu nosi svako za sebe, s tim da kad se oformi grupa učesnika, možemo napraviti interni dogovor, da zajedniči pripremamo obrok za sve nas. Preporuka je da to budu vegetarijanski ili veganski obroci, sa puno voća i povrća, koje nam je sada dostupno u izobilju, i koje je najbolji izvor energije i prirodnih elemenata, što će svakako podržati našu praksu joge i meditacije. 

Treninge vodi Marija Mihajlović. Dugogodišnji praktikant i  trener joge, koji časove priprema intuitivno u skladu sa potrebama vježbača i njihovog, tjelesnog, mentalnog i emotivnog „statusa“. Završila sam kurs za Trenera joge i učitelja meditacije (200h) 2019. kod učitelja Fabijana Periškića, a dopunila znanje i spoznaju kroz različite seminare i radionice iz oblasti različitih praksi joge, meditacije,  či gonga i taj čija.  Zatim sam u Beogradu produbila znanje, i stekla zvanje za Joga instruktora (300h), gdje sam imala sreću da slušam seminare i predavanja jednog divnog učitelja joge iz Zagreba, Jadranka Mikleca.

Cijena boravišnog vikenda, sa smještajem za dvije noći i cjelodnevnim programom iznosi simboličnih 100 KM. Kažem simboličnih, jer su nam dragi domaćini za ovu priliku omogućili boravak, po sniženoj cijeni. Ako imate svoju joga prostirku ponesite je, ako nemate, biće vam obezbjeđena.

Prijave traju do 16. avgusta. Prijavljujete se putem mail-a: zelenival8@gmail.com, ili putem mobilnog ili vibera: +38766062566. Za sva eventualna pitanja stojim vam na raspolaganju.

Putem sledećeg linka, možete da pogledate fotografije divnog voćnjaka “U krugu Ljubavi” u kome boravimo. “Galerija slika voćnjaka “U krugu Ljubavi”.

Imanje gdje se okupljamo se nalazi u okolini Srpca.  Udaljeno je od Banja Luke 50 km. Oko detalja prevoza dogovaramo se naknadno sa prijavljenim učesnicima. 

Ko god je osejtio poziv, za ovo malo povlačnje i posvećivanje sebi, dobrodošli! Radujem vam se!

Srdačno i srčano, 

Marija 

FB profili: Zeleni val  i  Joga u pokretu 

Instagram profili: @zelenival8  i  @jogaupokretu8

Naslovna fotografija: Leon Bjelić

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *